14 dagen op zicht / afkoelingsperiode / herroepingsrecht

Na ontvangst van uw bestelling heeft u uw bestelde product(en) 14 dagen op zicht. U kunt een artikel binnen deze termijn ruilen of retourneren als u dat binnen 14 kalenderdagen doorgeeft aan de klantenservice van Mondzorgweb. Het is niet mogelijk om producten bij uw eigen mondzorgpraktijk te ruilen of te retourneren. Het is van belang dat onze producten compleet en in de oorspronkelijke fabrieksverpakking blijven (indien redelijkerwijs mogelijk).

Wilt u een product retourneren dan verzoeken wij u altijd eerst onze klantenservice in te lichten via klantenservice@mondzorgweb.nl. Op deze manier kunnen wij snel de juiste oplossing bieden.

Wilt u gebruik maken van het herroepingsrecht, volg dan de volgende 5 stappen:
Stap 1. Het product moet compleet, niet gebruikt en/of beschadigd zijn en in de oorspronkelijke fabrieksverpakking blijven (indien redelijkerwijs mogelijk).
Stap 2. Wij verzoeken u altijd eerst de retour zending bij Mondzorgweb aan te melden. Dat kan op 2 manieren.
Via e-mail: klantenservice@mondzorgweb.nl en vermeld daarbij:
• Uw naam
• Adresgegevens
• Ordernummer (begint met B)
• Te retourneren product(en) (de volledige product naam zoals vermeldt op de factuur)
• Reden van retour (Optioneel)

Of. via ‘Mijn account’ in de webshop (indien u deze voor het bestellen van uw order heeft gebruikt).
• Log in via ‘Mijn account’
• Ga naar ‘Mijn bestellingen’
• Klik achter de betreffende order op ‘Bekijken’
• Klik onder aan de order op ‘Artikelen retourneren’
• Vul het formulier in en klik op ‘Verstuur’

Stap 3. Retourneer het product onder vermelding van uw factuurnummer aan Mondzorgweb, postbus 46, 3450 AA Vleuten. Verzending bij voorkeur in de door ons geleverde beschermende verpakking. Als u deze verpakking niet meer in bezit heeft, zorg dan voor een geschikte verpakking die voldoende bescherming biedt tegen transportbeschadigingen.
Stap 4. Enkel de kosten en het risico voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Wij schatten in dat deze kosten maximaal € 6,95 voor een pakket zullen bedragen. Wij adviseren u de track & trace code die u ontvangt van het postkantoor te bewaren.
Stap 5. Het aankoopbedrag inclusief de eventueel gemaakte kosten van de heenzending zullen zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding worden teruggestort.

Uitzonderingen retourneren
Om hygiënische redenen vragen wij u de producten zoals tandenborstels, mondzorg vloeistoffen, tandpasta’s en tandgel’s, ragers, tandenstokers, tongreinigers uitsluitend bij ongeopende verpakking(en) te retourneren.

Bij geopende verpakkingen, verbroken sealing, eventuele (onnodige) schade of een ongefrankeerde retourzending, kunnen wij waardevermindering of kosten in rekening brengen.

Retourneren

Verkeerde product ontvangen
Wanneer bij ontvangst blijkt dat een verkeerd product geleverd is, neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@mondzorgweb.nl. Wij zorgen ervoor dat het juiste product alsnog zo spoedig mogelijk aan u wordt na-geleverd. Na overleg met onze klantenservice kunt u het verkeerd geleverde product zonder extra kosten aan ons retourneren.

Verkeerde product besteld
Als u een verkeerd product heeft besteld en deze niet meer hebt kunnen annuleren, dan ontvangt u het product op het opgegeven adres. In dit geval kunt u gebruik maken van de 14 dagen afkoelingsperiode/herroepingsrecht. Volg hiervoor de bovenstaande 5 stappen.

Defect product ontvangen
Wanneer bij ontvangst blijkt dat een product is beschadigd, niet juist functioneert of gebreken vertoont, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de klantenservice via klantenservice@mondzorgweb.nl. Mondzorgweb zorgt ervoor dat uw product wordt gerepareerd of vervangen.