Uw bezoek aan de mondhygiënist

Gaat u voor het eerst naar de mondhygiënist? Dan is het goed om te weten wat u kunt verwachten. Zo kunt u zich beter voorbereiden op het bezoek.

Wat mag u verwachten van de mondhygiënist?

Tijdens het eerste bezoek zal de mondhygiënist eerst met u de medische vragenlijst doornemen. Op dit formulier kunt u bijvoorbeeld aangeven of u allergisch bent voor bepaalde stoffen, welke klachten u heeft en welke medicijnen u gebruikt.

Vervolgens zal de mondhygiënist het gebit, het tandvlees en de mondholte controleren. Zijn er bepaalde problemen, zoals ontstoken tandvlees, dan zal de mondhygiënist een behandelplan opstellen en dit met u bespreken. U wordt dan ook geïnformeerd over de kosten.

Uiteraard krijgt u ook uitleg over hoe u uw gebit het beste kunt verzorgen. Eventueel kan de mondhygiënist ook al direct een behandeling uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het reinigen van het gebit. Gaat het om meerdere behandelingen of een uitgebreide behandeling, dan wordt er een vervolgafspraak gemaakt.

Wat verwachten we van u?

Zijn er bepaalde dingen die we van u moeten weten? Geef deze dan voor de behandeling aan ons door. Bijvoorbeeld als u lijdt aan een medische aandoening. De mondhygiënist kan hier dan rekening mee houden en eventueel extra tijd voor uw bezoek inplannen. Is er iets niet duidelijk voor, tijdens of na de behandeling, vraag dan gerust nog een keer om uitleg. Wij vinden het belangrijk dat u zich zoveel mogelijk op uw gemak voelt.

Wij werken zonder verwijzing