Een gezonde mond is van onschatbare waarde. Per slot van rekening moet u uw hele leven doen met uw tanden en kiezen. Om uw gebit zo lang mogelijk gezond en sterk te houden, is de juiste verzorging heel belangrijk. Bovendien is een goede mondhygiëne essentieel voor uw algehele gezondheid. Een tandvleesontsteking kan bijvoorbeeld ook hart- en vaatziekten veroorzaken. Voorkomen is dus op alle fronten beter dan genezen. Maar hoe doet u dat? U staat er gelukkig niet alleen voor. Uw mondhygiënist helpt! Ons motto is niet voor niets: gezonde mond, gezonder leven.

Een mondhygiënist is specialist op het gebied van preventieve mondverzorging. Wij weten wat uw mond nodig heeft om sterk en gezond te blijven. Die kennis delen wij graag met u, niet alleen tijdens de controles maar ook tussendoor. Een goede gebitsverzorging is namelijk elke dag belangrijk. Een paar voorbeelden van de adviezen die wij geven:

De wetenschap staat niet stil, ook als het gaat om mondverzorging. Zo wordt het poetsadvies regelmatig bijgesteld, bijvoorbeeld omdat onderzoek uitwijst dat anders poetsen nog beter is voor het gebit. Tijdens de (half)jaarlijkse controle vertellen we u hoe u uw gebit verzorgt volgens de laatste richtlijnen. Ook op onze website passen wij de adviezen voortdurend hierop aan. Zo blijft u ook tussen de controles door helemaal op de hoogte.

Het aanbod aan tandverzorgende producten is enorm. En als u de reclames moet geloven, heeft u ze allemaal nodig. Maar welke tandpasta, rager of tandenborstel is nu echt het beste voor u? Uw mondhygiënist kent uw gebit als geen ander en weet precies welk product u het beste kunt gebruiken. Vraag ons dus gerust om advies. Zo voorkomt u onnodige beschadiging van het gebit en/of het tandvlees door het gebruik van de verkeerde producten.